Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tord Grip – Årets härjedaling: "Finare än en VM-medalj"

– Det här är finare än VM-medaljen från USA, utbrast Tord Grip när han blev utsedd till Årets härjedaling.

 Det var en märkbart rörd Tord Grip som på tisdagskvällen mottog utmärkelsen Årets härjedaling när Härjedalsföreningen i Stockholm hade årsmöte. 

 Varje år utser Härjedalsföreningen i Stockholm, Härjedalens kommun och Tidningen Härjedalen, en person till Årets härjedaling.

Nu föll alltså valet på fotbollslegenden Tord Grip från Ytterhogdal. Motiveringen löd "Ytterhogdals stolthet, har med sitt engagemang inom fotbollsvärlden satt Sverige och Härjedalen på kartan. Han har spelat fotboll, tränat fotbollslag över hela världen, och så sent som mellan 2014 och 2016 jobbat med Kosovos landslag som biträdande förbundskapten. Tord Grip, som nyligen fyllt hedersamma 80 år, fick på fotbollsgalan 2016 mottaga fotbollskanalens hederspris för sina stora insatser inom fotbollen."

 - Det här är finare än en VM-medalj i USA!, sa Tord Grip i sitt tacktal.

 Ett trettiotal personer deltog i årsmötet där medlemmen Beatrice Ask höll i ordförandeklubban. En ledamot och en suppleant avgick  och tackades av och två nya välkomnades in. Efter mötet bjöd föreningen på tunnbrödsrullar med lax eller ren, samt kaffe och fika. 

Läsartext: Josefine Granding Larsson