Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torgeir Eggen

Torgeir Eggen, Medstugan, Duved, har hastigt avlidit i en ålder av 72 år.

Många har genom åren mött Torgeir och det är ingen överdrift att säga att han har blivit en mycket välkänd och beundrad person. Han träffade genom sitt arbete som driftsledare på Medstugans egendom mycket folk från när och fjärran som kom som jakt- och fiskegäster eller turister.

Jämtlands läns hushållningssällskap fick egendomen Medstugan genom donation av grosshandlaren Carl Fredrik Liljevalch 1909. Det är en av Sveriges största till ytan med nära 15 000 ha.

Torgeir var känd bland yrkeskollegor för sin kunnighet inom lantbruket. Ingen uppgift tycktes vara för svår. Det kunde vara att reparera maskiner, klara problem inom djurskötseln, jakt och fiske, skog och mycket mer som omfattar en så stor fastighet. Genom Torgeirs och familjens insatser är Medstuguområdet och många andra närliggande byar nu öppen bygd genom slåtter och beten och helt i donatorns anda.

Familjens första anställning 1965-67 var som ansvariga för djurskötseln. Fyra år senare fick Torgeir tjänsten som driftsledare och sedermera arrendator då yngste sonen Bengt-Åke och hustrun Solfrid ingick i teamet. Mjölkproduktionen upphörde 2010 efter 100 år. Ekonomin för att rusta byggnaderna fanns inte. I dag finns får i byggnaderna.

Sitt sista arbetspass gjorde Torgeir just i djurstallet. Hjärtat orkade inte längre och han fick sluta på det sätt som han troligen önskat. I full aktivitet.

Sympatisk och social är ett passande eftermäle. Vi minns alla trevliga upplevelser vi haft och all undfägnad som vi fått ta del av. Minnet av Torgeir Eggen i Medstugan kommer att leva kvar länge.

Sverker och Greta Johansson