Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Torvalla är det ställe där jag trivts bäst

Den första december är det exakt tio år sedan jag flyttade till Torvalla – en stadsdel sex kilometer söder om centrala Östersund.

Flytten dit var inte ett aktivt val utan snarare en konsekvens av att det var enda stället i stan där det gick att få en hyreslägenhet relativt snabbt. Jag var sjukskriven efter en olycka och vi bodde hos mina föräldrar. Vårt barn skulle födas snart och vi ville ha en egen plats att bo på.

Efter fem år i hyresrätt köpte jag en bostadsrätt inte långt därifrån.

Ganska snart efter flytten till Torvalla upptäckte jag att det är en mycket trevlig plats att bo på. Överallt är det nära till naturen men samtidigt är det inte så långt till stan.

Det är gång- och cykelvägar överallt – bilvägarna går runt bostadsområdena så själva områdena är bilfria. Jag kan följa min dotter till skolan utan att korsa bilväg en enda gång. Det är, över huvud taget, en mycket bra plats för barn att växa upp på och det bor många barnfamiljer i Torvalla.

Bebyggelsen är allt från höghus till villor och det är också blandad befolkning. Inte minst viktigt känner jag att Torvalla är en plats där jag kan vara den jag är – jag behöver inte förändra mig på något sätt för att ”passa in”. Kort sagt: en levande, naturnära, mångkulturell stadsdel!

Torvalla är den plats jag trivs bäst på av alla ställen jag har bott på i mitt liv och jag ser fram emot att bo här i många år till.

Att det är gångavstånd till skidspår på vintern gör ju inte saken sämre.

Johan Iwald

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel