Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Total kollaps av Frösön

12–5 med 16 minuter kvar – och allt pekade på tre poäng mot serietvåan.

Då föll Frösön ihop som ett korthus.

– Det är totalt huvudlöst, säger tränare Niclas Engström, efter lördagens förlängningsförlust mot Hudik/Björkberg.

Frösön har haft problem att hålla i en hel match hittills under säsongen. I den senaste hemmamatchen mot Alfta ledde man med 8–3 i sista perioden, men tappade allt spel och förlorade på övertid. Och nu höll det inte trots att Frösön hade sju bollars marginal efter fyra minuter i tredje perioden.

– Jag vet inte hur jag ska förklara det. Någonstans sitter matchen mot Alfta bakhuvudet på killarna, samtidigt som vi blir bekväma när vi leder med 12–5. Helt plötsligt börjar vi anfalla med fyra man, och mot ett sådant här lag straffas man hårt.

Hudik/Björkberg gjorde 12–6 och 12–7 med tio sekunders marginal och fick då vittring.

Efter tio minuter hade bortalaget gått upp till 12–10. Och med en minut kvar kom kvitteringen. Därefter avgjorde Hudik/Björkberg i förlängningen. Frösön fick nöja sig med en poäng.

– Det känns som en förlust. När vi spelar som bäst är vi ett topplag. Men vi håller inte hela matchen. Det kan vara så att vi inte är nog bra förberedda, eller nog bra tränade, säger Engström.

Chans till revansch får Frösön redan nästa helg då topplaget Skellefteå kommer på besök i Sporthallen.

Matchfakta

IBF Frösön–Hudik/Björkberg 12–13 (5-3, 5-2, 2-7, 0-1)
Innebandy, division 1
Mål Frösön: Marcus Boiije 2, Martin Larsson 2, Henrik Esbjörnsson 2, Johan Larsson 2, Simon Sundström 2, Niklas Danebäck, Dennis Grönlund.
Publik: 184.
Domare: Per Backlin.