Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Total svensksuccé i första åket – sedan tog Hector säsongens bästa placering: "Jättestarkt"

 
Vinter-OS i Sydkorea 2018
Visa alla artiklar

Fyra, sexa och nia. Det var svenskornas placeringar efter första storslalomåket i Kronplatz – och som upplagt för pallplats.
På en fin svenskdag tog Sara Hector sin bästa placering för säsongen.
– Det är helt rätt av henne. Hon har fokuserat på storslalom, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

Svenskläget var riktigt bra efter första åket. Sara Hector låg fyra, 26 hundradelar bakom Ragnhild Mowinckel i ledningen, Estelle Alphand var sexa och Frida Hansdotter var nia.

Hansdotter hade inte någon av sina allra bästa dagar i världscupen och slutade till slut som 14:e. Men då är storslalom heller inte hennes favoritgren.

– Det är inte mycket att säga, hon tappade mycket i andra efter ett fint förstaåk. Det är slalom som är nummer ett för henne, sa SVT:s Tobias Hellman.

Alphand började andra åket riktigt bra och utökade sitt försprång, men gjorde några ivriga missar och tappade hela 74 hundradelar i sista mellantiden.

Den nyblivna landslagsåkaren blev ändå sjua och kunde summera ett fint resultat. Men det hade kunnat vara bättre.

– Hon är nog lite besviken ändå. Hon trodde nog hon skulle hålla ihop det bättre.

Sist ut var då Sara Hector, som hade 17 hundradelar tillgodo när hon gick ut i backen, men trots fin åkning lyckades hon inte klättra några placeringar. Hector tappade i stället en placering och blev till slut femma.

Hennes bästa placering den här säsongen.

– Sara fick till ett helt okej andraåk, det är jättestarkt av henne. Hon går åt rätt håll, har tränat och fokuserat på storslalom. Hon ska vara bäst där, inte fokusera på slalom.

LÄS OCKSÅ

Myhrer topp tio efter första åket – långt till pallplats: "Kändes inte bra någonstans"

►(+) Maria PH om nya livet och beslutet att lägga av: "Pressat min kropp till det yttersta"

►(+) Skicrosstjärnans kamp mot OS: "Får se när jag står på skidor igen"