Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Totalsegrarna glänste när Sponsorcupen avslutades

– Idag har jag ingen press så det är nu det är som bäst, sa Timo Strömqvist, redan klar vinnare av Sponsorcupen, innan han körde hem även den sista deltävlingen.

Annons

Sponsorcupen i folkrace genomförde säsongens sjunde och sista deltävling under lördagen på Östersunds motorstadion. Kvalheat samt finaler i herr, dam och juniorklass och även en klass för sponsorbilar samt rallycross stod på schemat. Redan klara totalsegraren i herrklassen Timo Strömqvist och Viktor Holmkvist som i stort sett redan hade säkrat juniorklassen får ses som årets suveräner i cupen och båda två avslutade med stil då de vann i respektive klass även denna gång.

– Jag har haft tur med bilen, den har varit hel hela tiden och inte krånglat. Jag har inte fått något bud på bilen*, så jag har fått köra samma bil så jag kan den väldigt bra och vet hur den beter sig ute på banan, säger Timo Strömqvist.

*(efter varje tävling finns möjligheten att buda på bilarna som därefter lottas ut till en av budgivarna).

– Min bil är också väldigt startsnabb så jag tar oftast starten och slipper kampen i första kurvan där mycket kan hända. Så det har jag haft tur med.

Efter fem segrar på de sex tidigare tävlingarna var cupsegern säkrad och pressen borta:

– Ju bättre det går ju högre krav ställer jag på mig själv, så idag när det är klart så kör jag bara för att det är kul. Jag har ingen press på mig så det är nu det är som bäst, inte när man har den där pressen då man går runt och är orolig och nervös i onödan, sa Strömqvist, strax innan han gick ut och körde hem herrarnas A–final för sjätte gången under årets cup.

Herr– och juniorklasserna var så gott som avgjorda men i damklassen var spänningen stor då fem förare hade möjlighet på slutseger i cupen. Det var dock ingen av dessa som var vassast för dagen, utan istället blev det Veronika Åkervall, som bara kört två deltävlingar innan som segrade i deltävlingen.

Totalsegrare på damsidan blev Maria Andersson, Hede.

Klassen i rallycross var en nyhet för årets cup, och en publikfriande sådan då hästkrafterna är fler och farterna högre. Klassen har haft ganska få deltagare men arrangörerna hoppas att rallycrossen ska få en fortsättning nästa år och då med fler deltagare.