Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träd och sly skymmer utsikten

Angående utsikten på Frösösidan: Det är med både glädje och ett visst vemod som sommaren börjar närma sig.

Jag har tidigare i vinter läst olika insändare som eftersträvar en viss upprensning av kommunen, när det gäller skog och sly runt framför allt gångbron och Frösöbron.

Bor själv i ett av husen i närheten av gångbron och har under vinterhalvåret en fantastisk utsikt över både staden, Storsjön och fjällvärden, något som om någon månad förvandlas till en grön vägg!

I mitt fall så värdesätter jag utsikten mycket mera än denna gröna vägg av lövsly och skog.

Jag kan inte heller förstå tänket bakom att med några meters mellanrum intill strandkanten plantera en allé som effektivt skymmer den annars alltid så eftersträvade sjöutsikten.

Visst är det fint med grönska och något träd här och där, men inte med skogar och sly som är så täta att de förstör den vackra utsikten.

Mitt tips till kommunen är att rensa bort minst 60–70 procent av träd och sly runt broarna, nära strandlinjen och i Badhusparken.

Även den lilla ön mitt på gångbron skulle må bra av en rensning. Den kallades för "våldtäktsön" av våra sommarjobbare, vilket säger något om tryggheten de känner när de passerar där.

Utsikten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel