Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafiklysen gör att bilister genar genom bensinmack

Under några veckor har bilister i Svegsområdet irriterat sig på trafiklysena vid träbjörnen. En yrkeschaufför säger sig vara så trött på problemen att han lovar att köra över stolparna om de inte åtgärdas.

För bilister som kommer från Östersund längs E 45, eller från Svegs centrum, får vara beredda på att det tar tid att passera fyrvägskorsningen i Sveg. Trafikljusen i korsningen fungerar inte som de borde och väntetiden i de nämnda riktningarna är ovanligt lång.

– De reagerar inte som de ska och dessutom när det väl blir grönt så är det bara under några sekunder så alla bilar hinner inte igenom när det bildats kö, säger Per Olofsson, gatuchef hos Härjedalens kommun.

– Men vi har ingenting med trafikljusen att göra, det är Trafikverket, berättar Olofsson.

En av många som påpekat trögheten med trafikljusen för ÖP är yrkeschaufför och han säger att han lackat ur rejält.

– Jag kommer att köra över stolparna om ingenting händer. Det spelar ju ingen roll om man är helt ensam på vägen vid korsningen, ljusen slår ju inte om i rimlig tid ändå, påpekar han.

För Statoilmacken bredvid korsningen har det också inneburit vissa problem.

– Många väljer att gena genom pumpområdet och en del har rejält hög fart när de kör igenom, berättar Stefan Olofsson som jobbar på Statoil.

När bolaget som sköter trafikljusen hade en tekniker på plats i onsdags trodde de flesta att problemen skulle vara över.

– Men det blev ingen skillnad, de bytte en lampa som var trasig, konstaterar yrkeschauffören bistert.