Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikolycka längs E 14 mellan Järpen och Undersåker – fyra personer drabbade – räddningschef: ”Fruktansvärt halt på platsen”

Klockan 12.06 kom ett larm från räddningstjänsten om en trafikolycka på E 14 mellan Järpen och Undersåker, vid infarten till Mo.

Enligt räddningstjänsten handlar det om en påkörning bakifrån, och 2 bilar ska vara inblandade i olyckan.

– Det är 2 bilar som är inblandade och totalt 4 är personer drabbade i krocken. En är lindrigt skadad som kommer att få följa med i ambulansen, säger Callis Blom, räddningschef i Åre. 

Enligt polisen inträffade olyckan när en bil skulle svänga vänster. Bakomvarande bil bromsade men fick sladd samtidigt som en personbil kom i mötande körfält. De två mötande bilarna undvek en frontalkrock genom att köra in i snövallarna.

Vägen kommer att vara avstängd under räddningsarbetet, men Callis räknar med att vägen ska öppnas igen innan klockan 13.00.

– Jag vill också varna för att det är fruktansvärt halt på platsen med all nysnö som landat på vägbanan, varnar Callis Blom.

Klockan 13.14 meddelar trafikverket att vägen är öppnad igen.

Karta som visar olyckans ungefärliga position (Google Maps):