Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikverket håller möte för allmänheten angående förbifart Rengsjö – vi direktrapporterade från sammankomsten

Reporter Stefan Persson var på plats under Trafikverkets möte för allmänheten angående förbifrat Rengsjö. Läs sammanfattningen och direktrapporteringen nedan.

En vanlig kommentar till TH är att synpunkterna saknar betydelse och att Trafikverket tar sina beslut oavsett vad härjedalingarna tycker.

– Man tillgodoser bara en sak, att spara tid. Ingen hänsyn tas till Härjedalens näringsliv och besöksnäring. Det pratas om en tidsbesparing på nio minuter, säger Niklas Ohlson, chef för Destination Sveg.

Oppositionsrådet Gunilla Zetterström-Bäcke (S) besökte informationsträffen och påpekade att det sällan går bra för samhällen som det byggs förbifart vid sidan av.

Under informationen presenterades fyra förslag till vägsträckning av E45 vid Sveg. Det är ändå troligast att det är Rengsjön-Älvros som är det hetaste alternativet om vägen ska dras om.

Trafikverkets målsättning är att kunna ta ställning till lokalisering av E45 mellan Rengsjön och Älvros sommaren 2018.

Läs mer:

Fyra alternativ för Förbifart Sveg – Trafikverket kallar allmänheten till möte onsdag 6/12

Debatt: Härjedalens framtid hänger på E45:an

Debatt: Infart Sveg istället för förbifart Sveg

Trafikverket svarar på frågor om Förbifart Sveg – planerana på vägbygget nu mer konkreta

Trafikverket kallade till samråd om Förbifart Sveg

Bjuder in infrastrukturministern

Regeringen vill ha förbifart Sveg