Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikverket varnar efter Pokémon-spelarnas farliga beteende: "Chansa inte"

Pokémon Go har tagit Sverige med storm sedan det släpptes och har redan miljontals användare runtom i världen. Nu går Trafikverket ut med en uppmaning till alla spelare att ta det lungt ute i trafiken.

Ingen har väl kunnat undgå den senaste flugan, Pokémon Go. Spelet älskas av både unga som gamla och man behöver inte leta länge innan man ser en person på stan eller i affären som ivrigt letar efter Pokémon-monstren.

Läs mer: Monster i fickformat kryllar på våra gator och torg – Evelina vet var Pikachu gömmer sig.

Spelet har fått människor att ge sig ut och leta på alla möjliga ställen, vilket Trafikverket nu har uppmärksammat. De senaste dagarna har det rapporterats om personer som uppträder på ett olämpligt eller direkt farligt sätt i trafiken, på grund av att de spelar Pokémon Go. Detta har skett på både väg och järnväg.

– När man är nära en väg eller järnväg måste man vara uppmärksam. Tågen är ofta snabbare och tystare än vad man tror. Det är dessutom förbjudet enligt lag att vistas vid spår. Som förare på vägen ska man alltid köra trafiksäkert i alla lägen. Det främsta rådet vi har är att inte chansa utan istället tänka sig för, säger Trafikverkets presskontakt.

Läs också: Polisen varnar för Pokémon-spelet – ger zombieliknande beteende

Tidigare har polisen i Nynäshamn varnat för spelet på Facebook och skrivit att spelet gett upphov till "zombieliknande tendenser", men i varken Örnsköldsvik eller Sundsvall har det kommit in några anmälningar till polisen där spelet har varit inblandat.

– Inte än, men det kommer säkert. Det man är mest orolig över är att det ska hända någon olycka för att personer inte är uppmärksamma, säger Maria Näslund, förundersökningsledare, polisen i Örnsköldsvik.

Inte heller polisen i Sundsvall har märkt av några störningar.

– Jag har inte sett att det har kommit in några anmälningar än, säger Patrik Sundlöf, förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall.

Läs också: Pokémon invaderar gatorna: "Jag börjar se allt fler gå ut och leka med appen"

Anton Äng 060-19 71 82 anton.ang@mittmedia.se