Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tragiskt att det dröjt så länge att få hjärträddningen i Härjedalen att fungera

I förra veckan berättade ÖP att räddningstjänsterna i Sveg, Hede, Funäsdalen, Vemdalen. Lillhärdal och Lofsdalen kommer att utrustas med varsin defibrillator. De berörda räddningstjänsterna larmas ut när personer påbörjat hjärt-lungräddning och ingen ambulans fins att tillgå. Läsarna på Op.se kommenterade.

Annons

att hoppas att apparaterna kommer ut i bilarna innan sommaren, så vi kan göra en insats vid hjärtstopp. Med tanke på att apparaterna legat på brandstationen i Sveg sedan december 2008 och svårigheterna att samarbeta med lanstinget, så tvivlar jag på att apparaterna tas i bruk innan sommaren.

man bara säga att defibrillatorerna legat i Sveg under så lång tid. Och ännu mer tragiskt är det att inte kommunen och landstinget kan samarbeta mot samma mål, det vill säga att rädda liv, på grund av av vem som ska betala. Tänk att dessa pengar alltid ska styra, till och med när det gäller invånarnas liv.

Jag har kämpat hårt för IVPA i Härjedalen och i alla fall fått till det i Ytterhogdal. Det här är ett steg i rätt riktning. Det är tyvärr alltför få som vill eller törs gå in i politiken och kämpa för till exempel sånt här. Det är mycket bekvämare att sitta hemma och skriva kommentarer på ÖP.

Mer läsning

Annons