Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trähus till Storsjö Strand

Flerbostadshus i limträ ska se dagens ljus längs Storsjö Strand.

Persson Invest och Martinsons bildar gemensamt bolag för att bygga flerbostadshus i trä på Storsjö Strand.

Persson Invest har sedan tidigare tecknat markavtal med Östersunds kommun för byggnation av bostäder på Storsjö Strand.

Martinsons Byggsystem håller till i Bygdsiljum i Västerbotten och har följt och deltagit i processen för utvecklingen av Storsjö Strand med målsättningen att vara med och bidra till en hållbar stadsdel.

Martinsons är Sveriges största producent av limträ samt Nordens ledande producent av stomsystem i trä till flerbostadshus.

– Detta samarbete känns mycket inspirerande och vi komplettera varandra väl, säger vd Mikael Lindberg på Martinsons Byggsystem, i ett pressmeddelande.

– För Persson Invest känns det självklart med valet att bygga i trä. Skogen är en av våra kärnverksamheter och det känns naturligt att nyttja ett helt förnybart byggmaterial för minsta möjliga klimatpåverkan. Vi vill samtidigt vara med och utveckla det unika området Storsjö Strand, säger vd Björn Rentzhog på Persson Invest.