Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trakasserier anmälda på Storsjöbadet: "Jag känner mig inte trygg där"

/

En kvinna har polisanmält att hon och två flickor har blivit förföljda och sexuellt ofredade på Storsjöbadet. Trots att de tog kontakt med badpersonalen så fick de utpekade stanna kvar på anläggningen.
– Jag tappade all respekt för badhuset. Jag känner mig inte trygg där, säger hon.

Annons

För en vecka sedan besökte kvinnan Storsjöbadet tillsammans med två flickor på elva och fjorton år. Hon berättar att de blev trakasserade av ett killgäng på fem till sex personer.

– De tog oss mellan benen, på rumpan och brösten och de var inte rädda för att göra det i bassängen fast det var folk runtomkring.

 Både den vuxna kvinnan och barnen upplevde situationen som mycket obehaglig. De var tydliga med att de ville bli lämnade ifred men killarna pratade varken svenska eller engelska.

– När vi var i stora bassängen vid klätterväggen och grottan så kom de efter oss hela tiden. Vi sa ifrån men de bara skrattade.

 Efter en stund vände sig kvinnan till en badvakt och berättade vad de utsatts för. Hon är mycket kritisk till hur personalen på Storsjöbadet agerade då.

– Han frågade vad som hänt, om vi kunde peka ut dem och om vi var okej. Men det var vi så klart inte, för det är inte acceptabelt. Han sa att vi ska kunna känna oss trygga och att om det gör något en gång till så slänger vi ut dem. 

 Kvinnan berättar att hon tappade allt förtroende för Storsjöbadet och att händelsen är polisanmäld. Både hon och de två flickorna har mått dåligt efter händelsen.

– De tog det hårt och tyckte att det var jobbigt och äckligt.

 Joakim Halvarsson är enhetschef på Storsjöbadet och bekräftar att kvinnan med de två barnen kontaktade badpersonalen. De sökte upp killgänget på en gång.

– Vi har inte tagit den här händelsen på ett korrekt sätt. Vi borde såklart ha kastat ut de här killarna. Absolut. Så kan man väl tycka så här i efterhand att vi borde ha pratat mer med de här tjejerna och den här kvinnan kring om de skulle göra en polisanmälan. 

Kommer ni att se över era rutiner efter den här händelsen?

– Vi har rutiner vid sexuella ofredanden men det här är helt nytt för oss.

 För en tid sedan uppstod en situation som kan ha haft likheter med det som skedde förra veckan, enligt Joakim Halvarsson.

– Vi hade en händelse i slutet av oktober.

Efter den incidenten har frågan tagits upp med personalgruppen på Storsjöbadet och andra.

Joakim Halvarsson berättar att han bara känner till ett annat badhus där det har rapporterats om liknande problem. 

– Det är jättetrist såklart. Vi måste agera på så sätt att vi får bukt med den här problematiken. Det är jättetrist att tjejer inte ska kunna gå på Storsjöbadet utan att bli utsatt för något sånt här. Det är oacceptabelt så klart.

Kan man känna sig trygg om man släpper iväg sina barn till Storsjöbadet?

– Ja, det tycker jag nog ändå. Efter den här händelsen så är vi mer på tårna. 

Läs mer:

Burkini på Storsjöbadet skapar debatt

Fjällstuga brann ned till grunden – många hinder mötte räddningstjänsten

Edin dödshotades och misshandlades men utvisas ändå: ”Det är ett spel om mitt liv”

Annons