Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tråkigt beslut om värmestugan

Jag deltog som åhörare på kyrkofullmäktigesammanträde 14 augusti. Det skulle fattas ett viktigt beslut om en värmestuga i Östersund.

Jag var så glad över att vår församling tänkte engagera sig för att hjälpa de mest utsatta i vårt samhälle.

Den tidigare värmestugan i Pingstkyrkans lokaler upphörde med sin verksamhet i juni så det är många av de tidigare besökarna som går och väntar på att något nytt skall komma.

Betelkyrkan har varit vänliga och erbjudit sina lokaler gratis och kommunen har lovat att fortsätta med kommunalt bidrag upp till 400 000 kronor per år. Som synes ett mycket bra alternativ för fortsatt verksamhet.

Den socialdemokratiska majoriteten i både arbetsutskott och kyrkoråd hoppades också på att ett beslut skulle tas. Det framgick av de protokoll som delades ut från respektive sammanträden.

Tyvärr ville inte Centerpartiet och borgerligt alternativ samma sak. De ville att ärendet skulle ytterligare utredas och begärde bordläggning och föreslog att en arbetsgrupp skulle tillsättas.

Alla som deltagit i folkrörelsearbete och politiskt arbete och suttit vid olika möten och fattat beslut vet att om man begär bordläggning i ett ärende händer ingenting. Då vilar ärendet bara till nästa sammanträde.

Man kan undra till vilken nytta. Det tar bara ytterligare tid innan någon värmestuga är på plats.

Bordläggningsförslaget gick igenom eftersom det inte behövs en majoritet för det.

Det var med bedrövelse i hjärtat som många av oss gick hem från detta sammanträde och man undrade hur politiker använder sitt viktiga uppdrag.

Marianne Stålberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel