Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Trams" skickade stoppad bilist till tingsrätten

En medelålders man från Boden råkade köra tolv kilometer i timmen för fort genom en trafikkontroll mellan Hede och Vemdalen i oktober i år.

En helt rutinartat ärende för polisen med andra ord, fram tills det att mannen vägrade skriva under boten med den enkla motiveringen att den var trams.

Mannen förnekade inte fortkörningen i sig men ansåg att polisen är tramsig som far runt och mäter hastigheter på breda, fina vägar och att det gjorde att han inte kunde skriva under något.

När han senare insåg att polisen inte skulle släppa saken utan i stället dra honom inför rätta, skrev han till tingsrätten och förklarade sig oskyldig till brottet. Som bevis anförde han då att det är orimligt att polisens mätutrustning kan fungera så bra som den gör och han därför inte heller borde kunna dömas för något.

I dag nådde mannens kamp mot rättssystemet vägs ände efter att Östersunds tingsrätt ovillkorligen dömde honom till 2000 kronor i böter för hastighetsöverträdelse.