Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trångsviken tar ett steg till

/
  • Trångsvikens IF satsar i år på ett elitlag i damklassen till St Olofsloppet. ÖP var med på den gemensamma träningen i onsdags. Ett 20-tal löpare körde intervaller på gamla I 5-området. Här är det Erika Kindmalm och Lena Gavelin som tar täten.
  • Nedre raden från vänster: Sofie Gisslén, Malin Bernhardsson, Linda Eriksson, Malin Rensfeldt, Johanna Lindqvist, Erika Kindmalm, Elin Kristoffersson. Övre raden från vänster: Eva Roos, Ingrid Stensgård (ej med i St Olavslaget), Lina Karlsson, Anna Gredanader, Celina Notfors, Lena Olofsson, Jenny Olsson.

Annons

som de satte sig ned och drog upp riktlinjerna. Därefter har de kollat upp intresset bland andra långdistanslöpare som ofta tränar och tävlar för sig själva.

Resultatet blev över förväntan.

Många ville vara med.

– En del kommer från andra klubbar, men de flesta har tidigare tränat och tävlat på egen hand. Det kommer nya tjejer hela tiden, säger Erika Kindmalm.

– Det handlar också om att få en gruppkänsla och att stärkas av det. Därför har vi kört gemensamma träningar under vintern.

Det nya laget består av en kärna av långdistanslöpare där några tidigare tävlat för Trångsvikens IF, och som nu kompletteras med en del skidåkare från Östersunds skidlöparklubb och några landslagsåkare, som Charlotte Kalla, Anna Olsson, Ida Olsson och Britta Norgren.

– Det är första året vi är med och ambitionen hittills har varit att få till ett lag, säger Erika Kindmalm.

– Men föreningen vill nog också att vi ska ge norskorna en match.

Ett av de allra senaste tillskotten heter Sofie Gisslén.

För henne var det den första träningen med de andra.

– Det här verkar vara hur kul som helst. Det är mycket roligare att få vara tillsammans med andra än att vara för sig själv. Men det känns lite nervöst eftersom alla verkar vara så bra.

Erika och Malin betonar att alla som är med är där för att utvecklas i sin egen takt.

– De som är med kör efter sin egen kapacitet, säger de.

Lena Gavelin tog det lugnt den här kvällen. Allt fokus låg på Stockholm marathon (där hon kom tvåa).

– Det här är jättekul. Med det här laget kan vi kanske få fler tjejer att hålla på och därmed skapa ett intresse för långdistanslöpning.

är också att vara ensamvarg. Man får fixa mycket själv, både vad gäller träning och tävling, utan någon större organisation runt omkring.

– Nu har vi både en förening som vill hjälpa oss och dessutom har vi fått några sponsorer som ställer upp.

Det ena är ett byggföretag från Trångsviken, det andra är en stark lokal aktör inom ullbranschen. Under St Olofsloppet kommer laget också att heta Trångsvikens IF Woolpower.

deltar de också i Indalsledenloppet och Vigge byastafett.

Mer läsning

Annons