Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trångt och trivsamt på Gregoriemarknaden

– Roligt, mycket folk och annorlunda grejer. Och roligt med hemgjort, säger Lena Hultgren som i går besökte Gregoriemarknaden när den invigdes vid Sjötorget i Östersund.

I samband med invigningen av Gregoriemarknaden utsågs gastronomen och slow food-kocken Fia Gulliksson till årets Gregorius. Det var en glad och tacksam Fia som tog emot priset i form av en vandringskäpp tillverkad av Sven Doll.

Gregoriemarknaden är en marknad med 1000-åriga anor, och den har någonting för alla.

– Jag har bara bott här sedan 2004, men har varit på marknaden varje år. Det är jättebra både för vuxna och barn, säger Pernilla Persson som tillsammans med sonen Anton Lassemo tittar på hästen Rembring.

– Vi börjar med det viktigaste, Anton har pratat om Rembring sedan han såg honom för första gången på Jamtlis julmarknad, fortsätter Pernilla Persson.

Karin Dahlberg går runt i trängseln med en korg och säljer egentillverkade ulläpplen och ullägg. Hon har även små mini kåsor i trä som hon tillverkat.

– Kåsorna tar 15–20 timmar att göra, berättar Karin Dahlberg.

Hon är pensionär i vanliga fall, men passar på att sälja sina hantverk på marknaden. Det är ingen stor verksamhet hon har, utan hon gör det mest för att det är roligt och för att träffa människor.

Det var många som trängdes bland stånden och en som gjort ett riktigt fynd är Susanne Wedin som köpt ett renskinn.

– Det kostade bara 450 kronor och det är ett jättebra pris, säger Susanne Wedin.

Gregoriemarknaden håller på fram till på lördag.