Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träningskväll i Krokomsviken

Redan på håll ser jag att det är liv och rörelse på planen längst in i Krokomsviken.
Jag svänger av E 14 och följer stranden en bit, och där ligger en riktigt trivsam fotbollsplan inbäddad under björkarnas grönska, inte långt från vattnet.

Några små pojkar springer omkring och jagar bollen, några med röda västar, de andra med blå. Spelet böljar fram och tillbaka. Målvakten, som är en vuxen, fångar bollen. En av spelarna, längst uppe på topp i det blå laget ropar entusiastiskt: ”Mamma! Mamma! Här! Här!”
De andra ropar: Anne-Lie! Anne-Lie!
Det är Anne-Lie Åslund, tränare för Krokom/Dvärsätts pojkar födda 1998-1999, som har träning den här torsdagskvällen. Ett 15-tal små knattar dribblar och passar och skjuter den vita bollen. Det är på lek, och det är mycket glädje och skratt. Några av pojkarna stannar till mitt i liret för att kolla vem det är som kommit. De tittar intresserat på mig och min kamera.
Kommer vi i tidningen nu?
Spelet böljar vidare.
Anne-Lie Åslund vänder sig mot mig när spelet är på andra sidan planen.
Hon säger:
– Vi har tränat två gånger i veckan sedan påsklovet. Det är så många som håller på med innebandy på vintern så vi väntar tills det är slut.
Förra året hade man för lite killar så då lånade de in några tjejer också. Men nu klarar de sig själva. Och tjejerna spelar i ett annat lag.
Efter träningen, som på slutet också följs av några hämtande föräldrar, samlar Anne-Lie alla vid bakluckan till en minibuss där hon visar upp några overaller.
Och så berättar hon om sågstädningen.
Det sistnämnda är något som de flesta K/D-föräldrar är involverade i. Några gånger varje år samlas föräldrarna till de olika lagen för att städa på Hissmoforssågen. Det ger litet extra klirr till klubbkassan.
När samlingen är över stänger Anne-Lie bakluckan och några av spelarna följer med henne hem till Aspås fem kilometer bort, medan några av de andra tar sina cyklar och åker in till Krokom.