Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Travbana mitt i byn

Vi måste få ställa frågan hur ni hästägare egentligen tänker? Under det senaste året har byvägen i vår vanligtvis lugna och fridsamma by i Östjämtland förvandlats till en träningsbana för travhästar.

Annons

I hög fart kommer travhästar med sulky farandes efter vår smala byväg flera gånger varje dag. Vad vi förstår är det travhästar som tränas efter byvägen.

Det här är inte bara störande för oss som går och färdas efter vägen utan även en trafikfara. Det har flera gånger varit nära till kollisioner mellan bil och häst med sulky.

Vi har tagit upp det med hästägarna men blivit minst sagt bryskt tillsagda att de minsann gör som de vill med sin träning, och att vi som bor efter vägen inte ska lägga oss i.

Men byvägen inte är en allmän väg utan en privat som finansieras av oss som bor efter vägen. Dessutom är det inte tillåtet att använda trafikerade bilvägar som träningsbanor för travhästar med sulky.

Vi boende uppmanar er som kör med häst och sulky att sluta med detta så att vi åter vågar vara ute och promenera och köra bil i byn utan risk för olyckor.

Boende efter byvägen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel