Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Travprofilen Robert Bergh missnöjd med banveterinär – bojkottar sin hemmabana: "Situationen är inte alls bra"

Två gånger har Robert Bergh blivit anmäld av banveterinären på Åby. Därför bojkottar han numera sin hemmabana. – Situationen är inte alls bra och måste få en lösning snarast, säger Åbys sportchef Jon W Pedersen till Expressen.

Sedan en tid tillbaka har travprofilen från Sundsvall, Robert Bergh, valt att inte starta sina hästar på Åby. Banan är även hans hemmabana sedan han flyttat till Göteborg, och han kör heller inga hästar på banan.

Bakgrunden till bojkotten är att Bergh två gånger har polisanmälts av banveterinären på Åby. Anmälningarna gäller en skada på hästen Re Doc och en sårskada på hästen Officer C.D. Det skriver Expressen.

Även Jägersrotränaren Joakim Lövgren har av samma anledning bojkottat Åby, enligt Expressen.

LÄS OCKSÅ: Robert Bergh kritisk till att ingen av hans hästar bjudits in till Elitloppet

Åbys sportchef Jon W Pedersen är oroad av utvecklingen.

– Det är de två som har gått ut med sina bojkotter men samtidigt finns det en tyst bojkott bland flera andra tränare som inget säger men som inte anmäler hit. Jag har lyssnat av mycket bland de aktiva och det är ingen bra stämning. Situationen är inte alls bra och måste få en lösning snarast, säger Åbys sportchef Jon W Pedersen till Expressen.

Banveterinären är anställd av Jordbruksverket, varför Åby själva inte kan göra något åt situationen.

– Vi har haft ett möte med Jordbruksverket där vi informerade om problematiken för vår del och vi ska ha ett möte till inom de närmaste tio dagarna. Jag vill bara att Åby ska behandlas på samma sätt som andra travbanor och det blir vi inte i dagsläget, säger Pedersen.

LÄS OCKSÅ: Robert Berghs häst fråntas seger efter missat dopningsprov: "Absolut inte nöjd med beslutet"

Travprofilen Robert Berghs galna present till dottern – får köra Elitloppsvinnaren i sitt debutlopp: "Jag är helt chockad"