Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Travsportens storsuccé – samlade in en kvarts miljon till välgörenhet: "Fantastiskt"

Svensk Travsport hade hoppats samla in 100 000 kronor till Mustaschkampen.
Det blev mycket mer än det. Slutsiffran landade på nästan en kvarts miljon kronor.
– Det här är ett fantastiskt resultat, säger Lena Engström på ST.

I november valde Svensk Travsport att samarbeta med Prostatacancerförbundets kampanj Mustaschkampen.

Flera auktioner ägde rum, där bland annat specialdesignade hjälmar gick att köpa hem. Dessutom valde Michael och Susanne Demmers att skänka ett föl som såldes för 40 000 kronor på en av auktionerna.

När pengarna nu räknats ihop går det att konstatera att insamlingen blev en stor succé. Målet var att få in 100 000 kronor. Det blev mer än det dubbla. Sammanlagt samlade Svensk Travsport in 228 000 kronor till Mustaschkampen.

– Det här är ett fantastiskt resultat och långt över vad både vi och Prostatacancerförbundet hade hoppats på. Vi på förbundet är alla mycket glada och framförallt väldigt stolta över våra aktiva och vår publik. Jag vill verkligen peka på att det inte är Svensk Travsport som skänkt dessa pengar, utan det är banornas insatser tillsammans med bidrag från våra aktiva och vår publik samt diverse försäljningar som ligger till grund för de 228 000 kronorna, säger Lena Engström hos ST i ett pressmeddelande.