Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre älgar befinner sig i centrala Brunflo – vittne: ”De letar mat på villatomterna”

Just nu befinner sig tre stycken älgar mitt i centrala. Enligt polisen rör det sig om en ko och två kalvar. Polisen känner till ärendet men just nu kommer de inte vidta några åtgärder.

Enligt ett vittne i Brunflo sprang älgarna vid 10.00-tiden på tisdagen in i skogen vid järnvägen intill Marmorvägen i Brunflo. Tidigare under tisdagen befann de sig vid en pulkabacke.

– De är och springer runt kring villaområdet i nedre Brunflo nedanför Storvikenskolan. De är och letar mat i trädgårdar och på villatomterna, säger vittnet och Brunflobon Marina Stuberg.

Vet du om de har ställt till några problem?

– Inte än men det är väl bara en tidsfråga. Vi har ju barn som gick hem själv igår och de mötte älgarna på kanske 10 meters avstånd. Det är klart att de kan vara aggressiva, det är ju ändå vilda djur, säger Marina Stuberg.

Enligt polisen vet man om ärendet, men man kommer än så länge inte vidta några åtgärder.

– Vi vet om att de är där men vi har inte det ärendet. Men man kan höra av sig om de blir aggressiva på 1114 14, säger ett RLC-befäl på polisens ledningscentral.

Så det är ingen jägare som är på väg ut i ärendet?

– Nej, just nu är det inget ärende.

Enligt polisen far älgarna runt i villaträdgårdar i Brunflo, men de ska inte vara aggressiva.

– Älgarna ska ha varit i området i ungefär en veckas tid, men de är inte aggressiva.