Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre års fängelse för misshandel med kofot

Mannen vaknade vid 03.30-tiden av att någon slog en kofot över hans näsa. Fyra maskerade gärningsmän, tre män och en kvinna, hade brutit sig in i hans bostad. Misshandeln fortsatte sedan med hammare och slag.

Händelsen inträffade i Strömsunds kommun i början av november. Mannen och hans flickvän låg och sov i deras bostad när det otrevliga uppvaknandet inträffade. Den angripne mannen ska i tumultet försökt fly från sin säng ut på bostadens balkong, där misshandeln med kofot, hammare och knytnävsslag fortsatte.

Slagen upphörde när mannens flickvän vaknade och skrek, varpå gärningsmännen skyndade ur lägenheten och flydde i en bil. En dryg timme senare stoppades de av polis och kunde gripas. I bilen fanns också ett bankkort tillhörande mannen de just misshandlat.

Misshandeln resulterade i en näsfraktur, blödning, svullnad och sårskador i bland annat huvudet för den 25-årige mannen i bostaden.

Samtliga tilltalade har uppgett att de sett att andra slå mannen med tillhyggen, men de har förnekat att de själva skulle ha utövat den typen av våld. Det exakta motivet till varför misshandeln ägde rum har inte framkommit i förhören med de dömda gärningsmännen. Den misshandlade ska vara bekant med minst två av de dömda sedan tidigare.

Alla gärningsmän är mellan 20 och 30 år gamla.

Tingsrätten beslutar att döma tre av personerna till fängelse och en person till skyddstillsyn. Fängelsestraffen varierar i längd mellan ett år och fyra månader (kvinnan) och 3 år och fyra månader. De två män som döms för de längsta fängelsestraffen döms för ytterligare brott som inträffat tidigare under året. Gärningsmännen ska gemensamt också betala ett skadestånd på 30 000 kronor till 25-åringen.

Läs även:

Grov misshandel i Ulriksfors – man misshandlad med koben