Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre bilar i seriekrock

Tre bilar med totalt 13 passagerare var under lördagens eftermiddag inblandad i en seriekrock i centrala Linsell.

Annons

Olyckan inträffade vid fyratiden mitt i Linsell på väg 84 i korsningen mot riksväg 502 mot Lofsdalen. Av de 13 inblandade fick två personer föras till sjukhus med lindrigare smärtor i nacke och rygg.

Övriga passagerare i de krockade bilarna ska enligt uppgift ha klarat sig utan svårare skador. I korsningen där olyckan inträffade har höga snöplogkanter kommit till som en följd av den senaste tiden ymniga snöfall.

– Jag kröp fram men hamnade för långt fram i vägen för att få klar sikt och då small det från båda sidor, berättar den man som styrde fordonet som kom från riksväg 502 ut på 84:an. Vägunderhållet kritiseras nu av både polisen och räddningstjänsten.

– Om denna olycka berodde på dåligt plogade vägar med halka och skymd sikt på grund av undermålig snöröjning är för tidigt att säga , men vi har från polisens håll varit i kontakt med Vägverket bara för några veckor sedan om riksväg 502 som är under all kritik vad gäller underhållet, säger Kenneth Varga vid Härjedalspolisen .

Marit Manfredsdotter