Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre bilar i seriekrock

Tre bilar med totalt 13 passagerare var under lördagens eftermiddag inblandad i en seriekrock i centrala Linsell.

Olyckan inträffade vid fyratiden mitt i Linsell på väg 84 i korsningen mot riksväg 502 mot Lofsdalen. Av de 13 inblandade fick två personer föras till sjukhus med lindrigare smärtor i nacke och rygg.

Övriga passagerare i de krockade bilarna ska enligt uppgift ha klarat sig utan svårare skador. I korsningen där olyckan inträffade har höga snöplogkanter kommit till som en följd av den senaste tiden ymniga snöfall.

– Jag kröp fram men hamnade för långt fram i vägen för att få klar sikt och då small det från båda sidor, berättar den man som styrde fordonet som kom från riksväg 502 ut på 84:an. Vägunderhållet kritiseras nu av både polisen och räddningstjänsten.

– Om denna olycka berodde på dåligt plogade vägar med halka och skymd sikt på grund av undermålig snöröjning är för tidigt att säga , men vi har från polisens håll varit i kontakt med Vägverket bara för några veckor sedan om riksväg 502 som är under all kritik vad gäller underhållet, säger Kenneth Varga vid Härjedalspolisen .

Marit Manfredsdotter