Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre coacher extra aktuella för Jämtland

Jämtland Basket har ringat in tre namn i sin jakt på ny coach.
– Vi hoppas ha en ny coach klar inom en eller två veckor, säger Peter Johansson.

Jämtlands klubbdirektör säger att man jobbar "timme för timme" när det gäller att hitta en ny chefstränare för herrlaget. Det handlar alltså om ett pågående arbete där man nu kommit ned till detaljer.

– Man märker att det är en process. Det är inte så lätt att få allting klart så fort som man vill. Vi har en handfull namn som alla är intresserade att komma till oss, men eftersom alla är utifrån är det mycket som ska ordnas inför en flytt. Det är många detaljer att ta hänsyn till.

Peter Johansson berättar att det inte längre är enbart svenska coacher som Jämtland har kontakt med. Minst en utländsk tränarkraft är kontaktad och intresserad att komma till Östersund.

– Jag vill inte lämna ut några namn, men alla har coachat på högsta nivå och har rutin därifrån. Det är en viktig bit.

Är det bra eller svårt att ni har fått så många ja på er intresseförfrågan?

– Det är positivt att Jämtland Basket och Östersund är attraktivt för de coacher som vi jobbar med.

Jämtland har gjort en rangordning på de fem-sex coacher som är aktuella.

– Det är framför allt tre personer vi riktar in oss på.

Prioriteringen av rutinerade, svenska coacher gör förstås att urvalet minskar. Här kommer en lista på de personer som kan vara aktuella:

Jonte Karlsson. Med förflutet som spelare och coach för Jämtland. Därefter i Kärcher, New Wave, Södertälje (SM-guld) och 08 Stockholm. Numera landslagschef för Svenska Basketbollförbundet.

Jan Enjebo. Före detta spelare i Jämtland. Har varit coach för Gothia och även förbundskapten för Sveriges herrlandslag. Har de senaste åren coachat lag i Luxemburg.

John Dieckelman. Tdigare framgångsrik och uppskattad coach för Jämtland. Var då den som värvade Doremus Bennerman till laget. Lämnade Jämtland för Södertälje och har därefter coachat som förste eller andrecoach i Österrike och Tyskland. Finns numera tyska bundesligaklubben Ulm.

Torbjörn Gehrke. Efter en framgångsrik karriär i bland annat Plannja sadlade den karismatiske stockholmaren om och blev coach. Har bland annat jobbat för Södertälje (SM-guld), Solna och i år Alvik i herrarnas division 1. Har även varit biträdande förbundskapten för Sveriges herrlandslag.

Mattias Kenttä. Luleågrabb som varit assisterande coach för Plannja och headcoach för Öresund/Helsingborg. Nu tillbaka i Luleå där han jobbar på ett försäkringsbolag.