Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre dygn av intensivt letande är över

Vid klockan 17 på måndagseftermiddagen beslöt polisen att avbryta sökandet efter den försvunne idrottsprofilen Åke Jonsson i Bräcke.

Trots en massiv sökinsats som sträckt sig över tre dygn där frivilliga, hemvärn, poliser, hundpatrull och helikopter letat i trakten har man inte hittat några nya spår att gå på.

– Vi har använt alla medel vi har kunnat tillgå, men tyvärr har det varit resultatlöst, säger räddningsledare Hans Ängquist, vid polisen.

Även frivilligorganisationen Missing People avbryter för nu sina sökinsatser. De inväntar mer utförlig information från polisen angående vilka områden kring Bräcke som är avsökta. Detta innan de kan återuppta sitt arbete igen.

– Vi måste försöka hitta Åke och den uppfattningen delar jag med hela Bräcke, säger Fredrik Boije, operativchef för Missing People i Jämtland.

Boije är mycket imponerad över Bräckebornas insatser i ansträngningarna kring att finna den försvunne. Mellan 70 och 90 personer har deltagit i letandet under den tid det pågått. Det har varit tydligt att väldigt många haft en relation till Åke. Detta då det varit helt onödigt att ge ut något signalement till de som sökt efter honom. Alla har vetat vem han är.

– Jag är rörd till tårar av det stora engagemanget från alla som ställt upp, säger Boije.

Räddningsledare Hans Ängquist vid polisen berättar att de från deras håll har haft kontinuerlig kontakt med läkare i länet som har bidragit med sina kunskaper kring hur länge man kan överleva utomhus under rådande förhållanden.

– Vi insåg i eftermiddags (läs i går) att möjligheterna att finna den försvunne mannen vid liv var obefintliga, säger han.

Ängquist vill passa på att rikta sitt stora tack till alla som ställt upp och letat efter Åke.

– Jag vill dock poängtera att det fortfarande är ett polisärende och att vi fortsättningsvis kommer att utreda detta som ett försvinnande. Vi vill få klarhet i vad som har hänt Åke.