Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre får gå från Hammarstrandsföretag

För några dagar sedan bjöds all personal på middag för att fira nominering till årets företagare. Några dagar senare fick tre personer gå.
– Det kändes som en kalldusch, säger en i personalen.

Företaget Hammarstrands Elektronikproduktion, Hammlet, utsågs till årets företagare 2014 i Ragunda kommun. Och nominerades till att bli årets företagare i länet.

I nomineringstexten står det att man i dag har 24 anställda och "kommer troligen växa med ytterligare det närmaste året."

Men på ett möte i tisdags fick personalen besked om att orderingången gått ner och att det måste göras drastiska åtgärder. Efter förhandlingar med facket resulterade det i tre uppsägningar.

– Det beror på arbetsbrist helt enkelt. Det är konjunkturläget, vi har låg orderingång och det är likadant i hela branschen, säger vd Mats Löwgren.

Elektronik till industrier är företagets huvudsakliga produkt och Mats Löwgren säger att deras situation är en spegel av hur det ser ut hos kunderna. Men efter nyår tror han att det kommer att vända.

– Det finns ljuspunkter i framtiden, men de syns inte på papper ännu. Jag ser det här som ganska temporärt egentligen. När vi kommer fram mot mars-april kan det gå åt andra hållet.

Men i personalgruppen finns oron kvar för att fler personer ska få gå.

– Vi vet inte vad som händer om tre månader eller ett halvår, säger en i personalen.