Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre ihjälskjutna vid judiskt museum

Tre personer dödades och en skadades allvarligt i en skottlossning i dag utanför det judiska museet i Bryssel. Belgiens inrikesminister Joëlle Milquet säger att allt tyder på att dådet sannolikt är antisemitiskt.

Tre personer dödades och en skadades allvarligt i en skottlossning i dag utanför det judiska museet i Bryssel i Belgien. Belgiens inrikesminister Joëlle Milquet säger att allt tyder på att dådet sannolikt är antisemitiskt, enligt tidningen La Libre. En person ska ha gripits och tagits in för förhör.

"Jag är chockad av morden som utfördes vid det judiska museet. Jag tänker på offren jag såg där och deras familjer", skrev Belgiens utrikesminister Didier Reynders på Twitter.

Enligt La Libre hade en bil av märket Audi kört upp och parkerat utanför museet. Sedan gick både chauffören och en passagerare ut ur bilen. Chauffören ska ha lagt två väskor på marken innan han öppnade eld mot förbipasserande.

Joel Rubinfeld, ett känt namn inom det judiska samfundet i Belgien, säger till AFP att det är tydligt att attacken "är en terroristattack".