Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre Kronor grejade VM-brons

Debutanterna visade vägen när Tre Kronor grejade brons i ishockey-VM. Målvakten Anders Nilsson höll nollan och poängkungen Joakim Lindström gjorde ett mål och en assist när Tjeckien besegrades med 3-0.(TT)

Tre Kronor kom till Minsk med 13 VM-debutanter efter en rad nej från svenska NHL-profiler.

Det räckte inte till att försvara VM-guldet, men väl till en bronsmedalj - Sveriges femte medalj på de sex senaste åren.

Joakim Lindström sköt ett mål och spelade fram till ett och blev svensk poängkung i sin VM-debut med elva poäng, fem mål och sex assist. De två första målen kom i första perioden. Lindström hade lite flyt med 1-0-målet som egentligen var tänkt som en passning till Oscar Möller, men styrdes i egen kasse av tjeckiske backen Petr Zamorsky.

Simon Hjalmarsson ökade på till 2-0 med sitt första mål i VM innan Mikael Backlund i mitten av tredje perioden sköt 3-0.

Däremellan räddade Anders Nilsson massor av tjeckiska chanser och kom tillbaka efter en semifinalinsats mot Ryssland som inte var lika klockren.

Tre Kronors vassa förstakedja med Lindström, Backlund och Möller stannade till slut på 13 mål och sammanlagt 28 poäng.

Ett uddlöst Tjeckien avslutade med att gå mållöst från sju raka perioder i VM.