Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre män åtalas för gruppvåldtäkt

Tre män åtalas för sin inblandning i en misstänkt våldtäkt, i Östersund, tidigare i år. Männen, som är i 20–30-årsåldern, riskerar nu flera års fängelse.

Annons

Det mesta kring åtalet är ännu sekretesskyddat. Men någon form av tillställning ska ha ägt rum i en lägenhet i stadsdelen Söder, i Östersund.

Under kvällen ska de tre männen ha lyckats tränga sig in i en toalett, tillsammans med en ung kvinna. Åklagaren Märta Warg menar att två av männen sexuellt förgripit sig på kvinnan, medan den tredje ska ha spärrat dörren och även i övrigt på ett psykologiskt plan stöttat de övriga att genomföra den våldtäkt, som alltså betecknas som grov.

Den senare mannen åtalas nu för medhjälp till grov våldtäkt. Åklagaren har ett alternativt yrkande som går ut på att två av männen ska betraktas som medhjälpare – och den tredje som huvudgärningsmannen.

Fyra vittnen kommer att kallas tillrättegången. De ska tillsammans styrka att de tre männen varit inne på toaletten tillsammans med kvinnan och att man hört kvinnan skrika bakom den stängda dörren.

När hon väl tagit sig ut därifrån ska hon direkt ha pekat ut framför allt en av de åtalade som våldtäktsman.

Två av de misstänkta åtalas samtidigt för ringa narkotikabrott. De visade sig vara påverkade när de greps.