Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre nya hedersdoktorer vid Mittuniversitetet

Mittuniversitetet har sen torsdagen tre nya hedersdoktorer. Och det är doktorer med helt olika bakgrund. Lars Lagerbäck är fast förankrad inom fotbollen.

Den mest kände av de tre nya hedersdoktorerna är Lars Lagerbäck som berättade om ledarskap i teori och praktik, givetvis med tyngdpunkten på tiden med det isländska landslaget. Men han passade även på att ge ÖFK beröm för sina insatser, både på och utanför planen.

– De har gjort det fantastiskt bra. Det jag ser och hör om laget är spännande. De har valt att bete sig på ett lite annorlunda sätt vid sidan av fotbollen, berömde Lagerbäck.

Fia Gulliksson valde att i sitt installationstal prata om sina erfarenheter som entreprenör och matkreatör inom kreativ gastronomi.

Men det gick inte bättre att rösten stockades och tårarna rann utför hennes kind då hon tackade för det stora förtroendet hon förärats genom sin nya titel.

Om samer och hur deras situation ska stärkas valde den tredje nya hedersdoktorn vid universitetet att prata om. Kjerstin Valkeapää såg utnämningen som ett bevis på det viktiga arbete hon lägger ner.

– Jag vill lyfta upp samerna och öka kunskapen om oss samer. I bland tror jag svenskar vet mer om indianerna än sin egen ursprungsbefolkning, förklarade hon.

I morgon, fredag, ska de tre nybakade hedersdoktorerna få sina doktorshattar.

Tidigare studenter vinner pris

Han kan bli ny rektor för Mittuniversitet