Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre ÖFS:are tar plats i alpina landslagen

/
  • Nils Högbom, ÖFS, får chansen i J-landslaget. ”Det har gått  väldigt bra för mig i år” säger den snart 19-årige östersundaren.
  • Åres Kajsa Kling behåller sin plats i A-landslaget.
  • Nike Bent, Funäsdalen, petas ine helt oväntat ur A-landslaget.

Här är dag-ens glada alpina besked. Tre ÖFS:are tar plats i J-landslaget, med Nils Högbom som helt nytt ansikte.
– Det har gått väldigt bra för mig i år, säger den snart 19-årige östersundaren.

Annons

I går offentliggjordes vilka som kommer att ingå i Sveriges totalt fem alpina landslag kommande vinter. Av de 33 åkarna är fem från Jämtland/Härjedalen.

Patrik Järbyn och Kajsa Kling behåller som väntat sina platser i VC-laget. Nike Bent däremot, petas från landslaget. Beskedet är dock ingen överraskning med tanke på att 27-åringen haft en ovanligt tung vinter.

J/H-synvinkel är vad som händer på juniorsidan. Tre ÖFS:are får chansen i J-landslaget. Cecilia Paulsson (född 1990) och Charlie Reunanen (1992) behåller sina platser och dit kommer nu även Nils Högbom (1990).

– Naturligtvis var det mitt mål i år att få plats i J-landslaget och det har också fått väldigt bra för mig i år, säger en glad Högbom, som för övrigt fyller 19 år i juli.

– Stödet med materiel hjälper otroligt mycket. Jag får hjälp med skidor, stavar, bindningar, hjälm. Jag får också matcha mot de bästa juniorerna i landet. Det kommer att bli väldigt bra.

väntar det första snölägret i Norge.

– Rätt roligt faktiskt. I går körde jag sista snöpasset för säsongen i Åre. Och nästa vecka börjar det igen. Men det ska bli roligt. Jag har ändå tagit ett avbrott i slutet av april och i början av maj och hunnit vila.

Nils Högbom – som är en utpräglad tekniker – siktar nästa år främst att få köra Europacupen.

– Jag vill också vara på podiet så ofta jag kan i tävlingarna här i Sverige. I ett långt perspektiv vill jag köra världscupen.

– Ja, men jag har tagit flera snäpp i fart i år. Jag hoppas kunna få fortsätta köra fart så mycket det går.

– Nejdå. Östersund är centralt. Här är det nära till tävlingar. Jag ska börja sista året på skidgymnasiet i Järpen och sedan har jag tänkt söka skiduniversitetet i Östersund.

försvinner också Oscar Andersson, Sundsvall, från A-landslag-et. Dessutom flyttas två åkare ned till Europacuplaget – Niklas Rainer och Anton Lahdenperä.

Nästa säsong VC-cuplag innehåller därmed 15 åkare (åtta herrar, sju damer), där det stora målet förstås är OS i Vancouver.

enkelt. Vi har utgått från den här säsongens resultat och åkarnas form när vi tagit ut laget”, säger herrarnas förbundskapten Thomas Stauffer i ett pressmeddelande.

På herrsidan blir det färre åkare i världscupgruppen och en tydligare uppdelning mellan teknik och fart.

Mer läsning

Annons