Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre poäng för ÖIK i helgen

Enkel seger mot Lejon och en snöplig förlust mot Piteå.

Där har ni ÖIK:s hemmahelg.

–Matchen mot Piteå var ändå en betydligt bättre ishockeymatch, sa tränaren Markus Åkerblom.

En som väntat länge på att dra på sig ÖIK-tröjan igen är Petter Lindell Thelin.

När ÖIK slog Lejon med 5–1 fick han äntligen göra comeback efter sin svåra skada.

ÖIK-centern Petter Lindell Thelin slet av hälsenan på sin vänstra fot under lagets sommarträning tidigt i maj.

Sedan dess har det varit en kamp för att komma tillbaka på isen. Mycket rehab samtidigt som han har fått följa lagkamraterna från läktaren.

– Jag har jobbat svinlänge för det här, så det är grymt kul att vara tillbaka, säger Petter Lindell Thelin.

Han följde med på lagets senaste bortamatch i Sollefteå som extraforward. Nu fick han starta som center mellan Felix Nilsson och Kristoffer Backman.

Trots att Pontus Dünesius stod ut i protokollet med sina tre mål i lördagens 5–1-seger, var det Thelin-kedjan som ÖIK-tränaren Markus Åkerblom ville lyfta fram lite extra.

– Sedan är det så klart att kedjan med Johan Skiöld och Pontus Dünesius också gör det väldigt bra som producerar, tillägger Åkerblom.

Pontus Dünesius blev lite av huvudperson även i söndagens match mot Piteå då han åkte ut för tripping i slutet av tredje perioden. Då hade ÖIK plockat in 0–3 till 3–3 efter riktigt bra spel.

När Dünesius satt på botbänken prickade Piteå in 4–3. Det ska dock tilläggas att det var en mycket billig utvisning.

När ÖIK jagade kvitteringen i slutskedet blev det en ny utvisning för Pontus Dünesius och då var det ridå ner för ÖIK.

– Det är klart att det var surt att förlora. Men det här var ju en betydligt bättre ishockeymatch än den mot Lejon. Det var ju faktiskt mest spel i Piteås zon i två perioder. Det är skönt att se att vårt spel fungerar bra mot lag av den typ som vi förbereder oss på att möta senare under säsongen, sa Markus Åkerblom.