Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre poäng i division 3-premiären för Ope: "Lite onödig spänning"

Ope IF fick en skön start på division 3, men 2–0-ledningen var kanske lite för bra för att vara sann och det blev en intensiv avslutning av matchen när Stöde satsade framåt.

Det var två nykomlingar som möttes i premiären när Ope IF tog emot Stöde IF på söndagen. Efter en lätt nervös inledning från båda lagen var det Ope som tog kontroll över matchen. Trots spelövertaget krävdes det en straff för att man skulle få med sig något i målprotokollet, men när Petter Magnusson fick chansen från straffpunkten satt bollen precis där den skulle i nätet.

Även i andra halvlek inledde Ope starkt och fick med sig 2–0-målet efter att en back i Stöde råkat skicka in bollen i eget mål. 2–0 stod sig länge, men Stöde satsade allt mer framåt och var framför allt vassa på fasta situationer. När reduceringen väl kom var det genom en riktig frisparkskanon som var otagbar för Opes målvakt.

Efter det satsade Stöde allt framåt och det var ett par riktigt svettiga minuter för Ope innan domaren blåste av premiären, som Ope vann med 2–1.

– Det är alltid skönt med en trepoängare, men det är mycket nerver i första matchen. Första halvlek tycker jag att vi spelmässigt där vi ska vara, sedan kommer vi in i deras långbollande och vi tar fel beslut när vi fortsätter sparka ut bollen i stället för att spela ut den, säger Opes tränare Rhonny Nilsson, som hade ett par nervösa sista minuter innan premiärsegern stod klar.

– Det blir ju det, de går för att kvittera och vi försvarar oss, det blir en kombination där och lite onödig spänning.