Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre svenskar topp tio i Åre

Hemmaplan verkar ha tänt de svenska slalomherrarna. Efter första åket i Åres slalomtävling är Axel Bäck sexa, Jens Byggmark sjua och Mattias Hargin åtta.

Annons

Därefter kommer Markus Larsson som preliminärt är 13:e man och André Myhrer på 19:e plats.

Bäck har 66 hundradelar upp till ledande Felix Neureuther, Tyskland. Österrikaren Marcel Hirscher, som vann i storslalom i fredags, är tvåa och amerikanen Ted Ligety trea.

– Det var väl kul. Det var kul att komma ner och inte vara två sekunder efter utan ganska nära, en halv sekund bara, säger Bäck.

– Men det är ett åk till och mycket kan hända.

Bäck har två tiondelar upp till pallen.

– Jag har ingen taktik till andra åket, det är bara att åka – inget jädra mesande eller nåt sånt, det har jag gjort i fyra år nu, säger han.

Svenskarnas tränare Magnus Andersson sätter banan i det andra åket.

– Det betyder allt. Vi har tränat mycket på hans banor.

Jens Byggmark, tillbaka efter korsbandsskadan, har haft svårt att få till det på de nya skidorna i höst. Men det senaste paret, som han fick i torsdags kväll, fungerade bra.

– Så här bra har det inte känts förut, det är stor skillnad. Det handlar om balansen, var trycket hamnar. De här är mycket enklare att hantera, säger Byggmark.

– Min åkning var inte hundra. Jag hade mycket småmissar.