Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Treälvens förskola vann Kvalitetspriset 2013

Torsdagens kommunfullmäktigemöte inleddes med att dela ut Östersunds kommuns kvalitetspris. Bengt Marsh läste upp motiveringen för enheten som vunnit.

Syftet med priset är bland annat att sporra kommunala verksamheter till förbättringar och ökad kvalité. Priset till vinnarna är 5 000 kronor till varje anställd dock max 100 000 kronor.

Motiveringen lyder:

"All personal är väl förtrogna med styrdokumenten och använder dem i det dagliga arbetet. Arbetet med förbättring av arbetsmiljön samt kompetensutveckling sker strukturerat och regelbundet.

Ett mycket systematiskt och strukturerat arbete sker utifrån framtagen arbetsplan vad gäller planering, uppföljning och förbättringar. Enheten är ett föredöme för andra verksamheter genom sitt systematiska kvalitetsarbete och engagemanget hos personalen genomsyrar verksamheten.

Allas delaktighet och ansvar är ledord som får genomslag i verksamheten vilket visar sig i de mycket goda resultaten i kundundersökningar och medarbetarundersökningar"

– Jag tycker att motiveringen stämmer bra med det arbete och klimat vi har på enheten. Alla är delaktiga och får använda sin kompetens och nyfikenhet. För att det ska vara möjligt måste man ha en lyhörd chef och det har vi, säger Bodil Nilsson.

Övriga nominerade var:

Teknik och Service, Björkebo, Sollidens Förskola, samt Miljö och Hälsa.