Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje gången gillt för Mylthsylth

Även i år arrangeras den både välgörande och ambulerande parkfestivalen Mylthsylth i Östersund.

– Jag har länge tyckt att det saknats alternativa speltillfällen för unga lokala band i trakten, säger initiativtagaren Jonna Hylén som nu arrangerar festivalen för tredje året i rad.

En av tankarna med att utnyttja stadens parker som kulturella arenor är att evenemanget ska tilltala, och vara tillgängligt för, alla – utan gränser.

– Det är hela folkets plats, säger Jonna och fortsätter:

– Ett av målen i projektet är att kunna uppmana till solidaritet. Vi har två vänprojekt på Mali och första året samlade vi även in pengar till FN:s arbete med flyktingar från Syrien.

Planeringen inför sommarens minifestivaler är i full gång, och Jonna ska börja boka band inom kort. Ett band är dock redan bokat; Syster dynamit.

– De är Göteborgsbaserade men har lokalanknytning genom min syster Stina. Alla band ska på ett eller annat vis ha Jämtlandsanknytning.

Mylthsylth i parken äger rum 26 juni samt 3 och 10 juli.