Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje guldet till Kling

Kajsa Kling har hittat den riktiga toppformen och flytet på årets SM. I går tog hon sitt tredje guld.
– Det känns lite overkligt med alla medaljer, säg­er hon efter storslalom­segern.

Efter fyra discipliner har Åreåkaren Kajsa Kling skrapat ihop fyra medaljer. Hon ordnade guld i störtlopp, guld i super-G och brons i superkombinationen när fartgrenarna avgjordes i Åre i helgen. I går fortsatte SM i Fjätervålen med storslalom.

åket låg Kling på en andraplats, 41 hundradelar bakom Östersundsbon Veronica Smedh, tävlandes för Sundsvall.

I det andra åket fick Kling på en riktig fullträff och hade det klart snabbaste åket. Det räckte till att gå om Smedh som slutade på andraplats. Trea var Frida Hansdotter, Norberg.

– Jag fick värsta chocken, det kändes inte alls bra i andra åket. Men i storslalom brukar det vara så, att när det känns som skit går det fort, säger Kajsa Kling som är lite överraskad att det blev guld:

– Det är jättekul, men det var lite oväntat. Det har varit lite stolpe ut i storslalom tidigare.

– Man vet aldrig, vi får se. Slalom har gått bra på slutet, men jag känner mig inte som en slalomåkare fast jag kanske borde det.

De övriga landslagsåkarna hade placeringarna; Maria Pietilä-Holmner, Umeå, femma, Therese Borssén, Rättvik, sexa, och Nike Bent, Funäsdalen, sjua.

SM-tävlingar hade Kling två SM-medaljer, ett silver i störtlopp och ett guld i superkombinationen.

Övriga länsåkare i topp var Cecilia Paulsson, Östersund-Frösön, som slutade på en elfte plats. Anna Kocken, Åre, var 13:e.

I dag kör herrarna storslalom.