Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Triakel får eget öl

Länets mest högprofilerat akustiska folkmusikgrupp släpper både ny skiva och ett öl i eget namn.

För något år sedan gav trion ut en skiva med tolkningar av folkmusiklegenden Ulrika Lindholms låskatt, musik som hon traderat.

Nu har man ett liknande projekt på gång som släpps inom kort.

Men allra först gör trion tre spelningar under veckan, som toppas med ölsläppet på fredag.

– Det är kul att vara ute i länet. Häromveckan spelade vi i Jormvattnet för ett 100-tal personer. Onsdag gör vi Lillhärdal och torsdag Funsädalen, berättar organisten Janne Strömstedt.

Så här års spelar de främst jullåtar, vilket de flesta arrangörer frågar efter, även om just Ulrika Lindholm växte upp i Frostviken.

"Triakel Weisse" heter ölsorten som är veteöl av sydtysk typ utvecklad i samarbete med prisbelönta pikobryggeriet Bakgården i Revsund och bryggmästare Gustav Hylén, tidigare medlem i Hoven Droven där Kjell-Erik Eriksson är frontman. Strömstedt beskriver hur inspirationen till ölet kommer från flitigt turnerande i Tyskland där lokal veteöl alltid stått överst på gruppens raiderlista.

Hyléns ölsorter har flitigt lanserats på Jazzköket, där också den nya sorten presenteras på fredagen.