Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio intar Studioscenen

Tre musiker på turné med bil genom Sverige. Det är utgångsläget för Slow Fox, Peter Bruntnell och Tommy Womack som gästar Östersund på lördag.

Turnépremiären var 4 oktober i Nynäshamn. Umeåmusikern Slow Fox, eller Sofia Henricsson som hon egentligen heter, hade aldrig träffat engelsmannen Peter Bruntnell eller amerikanen Tommy Womack innan premiärdagen. Ändå satt de tre musikerna där på scenen och spelade tillsammans på kvällen.

– Vi hade inte träffats alls förut och inte hört varandras musik. Men alla blev jätteimponerade av varandra. Det var lite läskigt först, men nu är det bara roligt. Peter och Tommy är mysiga och trevliga, säger Sofia Henricsson.

Sofia är hemma på en liten paus i hemstaden Umeå medan Peter Bruntnell och Tommy Womack spelar i Norge tillsammans med den norska artisten Halden Electric.

– Jag blev lite överväldigad första kvällen eftersom de andra är så rutinerade. Men sen tänkte jag att det man gör själv kan ingen annan göra likadant. Alla har en plats. Man får inte tvivla på sig själv.

Under konserterna turas de om att spela sina låtar och ackompanjerar varandra.

– Vi sitter på scenen tillsammans under konserterna. Det funkar bra och vår musik passar verkligen ihop.

– Man får höra sina låtar i ny tappning eftersom de andra använder sådant komp som jag själv inte har tänkt att jag skulle använda tidigare. Det blir fräscht för en själv.

Ingen spelning blir den andra lik när Slow Fox, Tommy Womack och Peter Bruntnell spelar tillsammans.

– Vi turas om att börja och byter plats med varandra på scenen under spelningens gång. Vi kollar av känslan hos publiken och anpassar oss efter varandra. Om den ena har spelat en lugn låt innan kanske jag kör en lugn låt efteråt. Det kan komma helt nya låtar som de andra inte har hört tidigare.

För att ta sig mellan spelningarna kör trion bil. Något Sofia Henricsson var lite orolig för.

– Jag är den enda som har kört på svenska vägar tidigare, men det har gått bra, alla är duktiga på att köra. Det är väldigt lugnt och skönt i bilen. Peter och Tommy berättar många historier. De har ju varit med om så mycket så det är roligt att höra dem berätta.

Slow Fox skivdebuterade med "Like the Birds" i början av september.

– Skivan har tagits emot bra. Jag jobbade med den i ett och ett halvt år och visste inte vart den skulle ta vägen. Men jag är jättenöjd med resultatet, menar Sofia Henricsson.

– Jag får många kommentarer på Facebook av människor som gillar den. Och jag har fått fyror i alla recensioner jag har sett.

Hon spelade även på Ellen Sundbergs releasefest på Marité.

– Vi var ute på en liten turné tillsammans. I november kommer jag att spela med mitt band i Umeå och Vasa. Jag har en massa på gång och satsar helt på musiken nu. Det går bra och rullar in spelningar. Drömmen är att få dela med mig av musiken till alla.

Lördagskvällens konsert kommer att bli mysig lovar Sofia Henricsson.

– Jag hoppas att Tommy och Peter är på sina bästa humör. Man kan vänta sig mycket skratt men även lite gråt under våra spelningar.

– Man kanske går dit för att se mig, men sen får man tre gånger så mycket under konserten.

• Lördag 19.00 Triple Troubadours 3 med Peter Bruntnell (UK), Tommy Womack (US) och Slow Fox. Förband: Mikael Eklöv. Studioscenen, Storsjöteatern.