Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trion bakom Broken tar över hotell

Hotell Åregården får nya ägare. Det är finansmannen Joachim Kuylenstierna som tillsammans med trion bakom Broken i Åre som tar över verksamheten.

Annons

Det är Hotel Diplomat AB som säljer Hotell Åregården som Sune Malmström med familj drivit i över 40 år. Malmström har tidigare sålt Sporthotellet, Grand Hotell och Dippan.

Tillsammans med finansmannen Joachim Kuylenstierna köper STP Restauranger AB Hotell Åregården. Driften sköts av STP:s ägare trion Sonny Gustafsson, Tomas Olinder och Patrik Jonsson som driver Broken och Vinbaren i Åre samt Ölbaren som finns med i White Guide.

Dessutom driver Sonny Gustafsson tillsammans med Joachim Kuylenstierna Bungenäs Matsal på Gotland som även det är omnämnt i White Guide.

Nu ska Hotell Åregården omvandlas till ett gastrohotell.

– Det ska bli kul att få ta hand om gästen hela dygnet, säger Sonny Gustafsson. Den som bor på Hotell Åregården kommer att upptäcka gastronomi i många olika skepnader.

Joachim Kuylenstierna är en välkänd och omskriven profil på Gotland. Han var som vd på Diös och Kuylenstierna en av nyckelpersonerna i utvecklingen på norra Gotland men 2008 fälldes han för misshandel och ringa narkotikabrott vid Stockholms tingsrätt. På grund av domen avsatte Diös & Kuylenstierna honom som vd.

För ett par år sedan blev han omskriven i ett helt annat sammanhang då han protesterade mot Nordkalks planer i Ojnareskogen, Han sponsrade enligt tidningen Miljöaktuellt dessutom aktivisterna genom att skänka nya banderoller och gratis buss.