Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trion bakom Broken tar över hotell

Hotell Åregården får nya ägare. Det är finansmannen Joachim Kuylenstierna som tillsammans med trion bakom Broken i Åre som tar över verksamheten.

Det är Hotel Diplomat AB som säljer Hotell Åregården som Sune Malmström med familj drivit i över 40 år. Malmström har tidigare sålt Sporthotellet, Grand Hotell och Dippan.

Tillsammans med finansmannen Joachim Kuylenstierna köper STP Restauranger AB Hotell Åregården. Driften sköts av STP:s ägare trion Sonny Gustafsson, Tomas Olinder och Patrik Jonsson som driver Broken och Vinbaren i Åre samt Ölbaren som finns med i White Guide.

Dessutom driver Sonny Gustafsson tillsammans med Joachim Kuylenstierna Bungenäs Matsal på Gotland som även det är omnämnt i White Guide.

Nu ska Hotell Åregården omvandlas till ett gastrohotell.

– Det ska bli kul att få ta hand om gästen hela dygnet, säger Sonny Gustafsson. Den som bor på Hotell Åregården kommer att upptäcka gastronomi i många olika skepnader.

Joachim Kuylenstierna är en välkänd och omskriven profil på Gotland. Han var som vd på Diös och Kuylenstierna en av nyckelpersonerna i utvecklingen på norra Gotland men 2008 fälldes han för misshandel och ringa narkotikabrott vid Stockholms tingsrätt. På grund av domen avsatte Diös & Kuylenstierna honom som vd.

För ett par år sedan blev han omskriven i ett helt annat sammanhang då han protesterade mot Nordkalks planer i Ojnareskogen, Han sponsrade enligt tidningen Miljöaktuellt dessutom aktivisterna genom att skänka nya banderoller och gratis buss.