Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trion som sprider julstämning

Med exakt en månad kvar till jul kan du på söndag komma i rätt stämning med showen "Christmas Night".

Magnus Carlsson, Jessica Andersson och Sonja Aldén är de som genom 30 konserter i hela landet ska sprida julstämning i showen. Premiären hölls i Luleå i går och på söndag är de på plats i Sporthallen. ÖP pratade med trion på premiärdagen.

– När vi lämnade Stockholm var det höst, men här är det snö och vinter och har kommit upp granar i stan, så jag har fått lite julfeeling, säger Magnus Carlsson som med fyra julskivor och mängder av julkonserter i bagaget är mer än rutinerad i sammanhanget.

Trion kom till Luleå redan på söndagen för att hinna repa och finslipa numren.

– Vi har repat tolv timmar om dagen, så det har varit väldigt intensivt. Men jag känner ett förväntansfullt pirr och är lugn inför premiären, menar Jessica Andersson.

– Jag och Magnus har gjort flera julturnéer på varsitt håll genom åren. Det är första gången vi jobbar tillsammans alla tre, så det är premiär för det också, säger Sonja Aldén.

Showen bygger på julmusik med en blandning av gammalt och nytt material.

– Det är en renodlad julmusikshow. Bandet som vi spelar med har arrat om en del av låtarna, så det låter fräscht, anser Magnus Carlsson.

De har alla hjälpts åt att välja ut sina favoriter till showen.

– Både jag och Jessica har släppt nya skivor under hösten och vi kommer även att sjunga varsin låt från dem, berättar Sonja Aldén.

– Vi är jättetaggade inför turnén. Det ska bli härligt att få sprida julkänsla till publiken, tycker Jessica Andersson.

Sista konserten under turnén kommer att hållas i Borås 22 december, vilket innebär att artisterna får några dagar ledigt över jul.

• Söndag 24 november 18.00 Christmas Night i Sporthallen