Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trippeltävling med nytt deltagarrekord

I helgen bjuds det på skärmletning av sällan skådat slag i skogarna kring Östersund och Krokom. En klassisk trippelorientering står för dörren med runt 300 aktiva.

Mest drag är det kring söndagens avslutande Älgjakt, stafetten för sjumannalag som blivit en succé år från år.

– Nu har vi 39 lag till start och det är rekord. Vi är väldigt glada över att så många vill komma hit och springa hos oss just i den här tävlingsformen, säger Älgjaktens tävlingsledare Sven Norrman.

Terrängen för helgens stafett är skogarna runt ÖSK med ett fräscht reviderat Lägdenblad som karta.

Skidstadion utgör högkvarter med Utsikten som samlingsplats.

– Jag tror en av anledningarna till Älgjaktens ökade popularitet står att finna i vårt upplägg. Här kan man som kvinna, ung som gammal tävla under ungefär likvärdiga förutsättningar i samma lag. Banornas beskaffenhet gör det här till en tävling för alla, menar Sven Norrman.

Precis som under Storsjöcupen i fotboll finns många norska lag på plats. Hela tolv lag gästar från Tröndelag, plus elva från Sundsvall.

Det blir förstås spännande att se vad de lokala lagen har att ge mot konkurrenterna utifrån.

Men allt börjar redan fredag kväll med en nattorientering, typ träningsorientering. Här blir det löpning i parkmiljö i Östersunds närområde.

– Om vi får runt 300 startande i Älgjakten plus i lördagens Loffelunk, är det av hävd något färre löpare kvällstid i mörker. Jag vet inte om det är en förväntat högre svårighetsgrad som gör att folk drar sig för just skärmletandet nattetid, funderar Sven Norrman.

Vi har redan nämnt Loffelunken, som alltså avgörs på lördag. Den är en medeldistanstävling med huvudinriktning mot ungdomar, men naturligtvis finns klasser för alla. Här är banområdet Krokom.

Som vanligt står Östersunds OK och Frösö IF gemensamt för helgens arrangemang. Det handlar om klassiska hösttävlingar, som numer är inne säkert på minst sitt tionde år i rad.

– Vi vill förstås gärna fortsätta utveckla det här ytterligare. Men just nu är vi glada över gensvaret, inte minst utifrån för söndagsstafetten. Den blir något extra, menar Sven Norrman.