Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trippeltriumf för Martin Djuse på Bergsåker

Förre Östersundskusken Martin Djuse hade en fin kväll på sin nya hemmabana Bergsåker. Djuse vann två lopp som kusk medan hans egentränade Areba Aregawi tog sin första seger i karriären.

Annons

Den 25-årige före detta Brunflokillen har kört travlopp sedan 2013, men aldrig varit bättre än i år. 17 segrar och 5 andraplatser på 110 lopp ger en segerprocent på fina 15.

Torsdagens tävling på Bergsåker var en av Djuses bästa i år. Det började direkt när hans Abeba Aregawi vann lopp 1 med en halv längd – fyraåringens första seger i karriären. Daniel Wäjersten körde och det blev dessutom rekord, 18,1.

Segerglädjen fortsatte i lopp 2, där Martin Djuse styrde Ippon Futura till vinst, trots ett dåligt spår och en distans som inte var den optimala. Sjuåringen ägs av Hästhopen i Östersund AB. Segern togs med 1,5 längder.

I lopp 6, över 2 140 meter, kom nästa fullträff. Martin Djuse och Ina Hall som slog till med en jätteskräll. Hästen vann med en halv längd före Disobey Am till oddset 62,82. Det var första årssegern för Ina Hall och den tredje i karriärens 16:e start.

Det jämtländska resultatet blev annars magert på Bergsåker. Den kanske största segerchansen fanns i lopp 8, men varken Moeses, Krusen eller Trippa Undan, fick till det.

Krusen och Moeses var oplacerade, medan Trippa Undan gick in som sexa. Solör Stegg och Torbjörn Jansson var fullkomligt överlägsen och vann med hela sex längders marginal. Oddset var 1,66.