Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Triss i förluster för ÖBS

Bandy, division 1 norra herrar

Ljusdal U-ÖBS 17–4 (7–1)

Mål ÖBS: Ilkka Kemppainen 3 (en straff), Joel Portinson.

ÖBS-Nyborg 2–6 (1–4)

Mål, ÖBS: Joel Portinson 2.

Kräftgången fortsätter för ÖBS, som var chanslöst mot det unga Ljusdalslaget. Med 0–3 redan efter 20 minuter var det förstås uppförsbacke redan från start. Defensiven havererade fullständigt och Ljusdal tilläts trampa igenom gång efter gång. Enda noterbara i ÖBS är att rutinerade anfallaren Ilkka Kemppainen gjorde ett hat trick, varav ett mål på straff.

Söndagens insats var klart bättre. ÖBS stred på bra mot tredjeplacerade Nyborg, framför allt i andra halvlek. Plus till tvåmålsskytten Joel Portinson.

Bandy, division 1 norra damer

Team Hälsingland-ÖBS 5–3 (2–1)

Mål ÖBS: Camilla Rimer Högberg 2, Sofia Ihrén.

En småsur förlust för ÖBS som kvitterade till 3-3, bara två minuter efter det att tränaren Tomas Lilo tagit time out. Den syrekicken varade dock bara i 21 (!) sekunder. Sedan avgjorde Team Hälsingland med att först göra 4–3 och sedan även 5–3 på hörna.

– Vi fick spela i uppförsbacke hela tiden och gjorde det väldigt bra som hela tiden kunde komma igen. Men när de gjorde 4–3 blev det pyskologiskt jobbigt. Vi skapade också målchanser, men vi var kanske inte hundraprocentigt alerta i dag, sa Lilo.

Säsongen har inte varit optimal för ÖBS, som trots en ny konstfryst anläggning faktiskt fått sämre förutsättningar. Den sena starten och den dåliga isen har påverkat mycket.

– På så sätt var det bättre på Odenvallen. Den här veckan har vi till exempel inte kunnat träna på grund av sprickbildning på nya planen. Totalt sett har vi missat många träningar i år.

Bästa insatser för ÖBS i helgen signerades av Marie Emmesjö och Elin Sundell.

Basket, division 2 herrar

Jämtland U-Kramfors 80–67

20–18, 24–20, 15–19, 21–10

Jämtland: Max Tandberg Vall 31, Axel Blomgren 17, Mikael Katouzian 11, Anton Boethius 9, Gustav Göransson 4, Viktor Kolak 3, Andreas Borg 3, Jens Ytterdal 2.

Kramfors valde att spela "box and one" på Jämtlands guard Max Tandberg Vall i stort sett hela matchen. Det gav hemmalaget vissa problem, men bra skytte från Axel Blomgren löste upp visssa knutar. Kramfors kom tillbaka och gjorde matchen helt jämn, men när Jämtland snäppade upp försvaret kom också avgörandet.

Extra plus till Mikael Katouzian som gjorde sin bästa division 2-match, Axel Blomgen för bra skytte och att han sprungit på snabba uppspel och dessutom som vanligt till Max Tandberg som gjorde 31 poäng utan att man tänkte på det.

Fotboll, Cup Kommunal slutspel, flickor

Västerbotten-J/H 2–1 (1–1)

Mål J/H: Emma Danielsson.

Norrbotten-J/H 4–1

Den nordliga varianten av slutspelet avgjorde i Arcushallen i Luleå. Västerbotten och Norrbotten hade spelat 2–2 i fredags och det betydde att J/H inte fick förlora mot Västerbotten för att ha chans till avancemang. Det var dock precis vad laget gjorde.

Västerbotten avgjorde i 76:e minuten (matchen spelades 2x40). Fram tills dess var det helt jämnt, ja kanske till och med något litet övertag för J/H.

– Vi spelade fantastiskt bra och hade massor av målchanser i andra halvlek. Det här var inte roligt. Samtidigt är jag väldigt nöjd med vår totala insats, säger tränaren Michael Forsberg.

Söndagens möte med Norrbotten var därmed betydelselöst. Här var också hemmalaget klart bäst och kunde vinna med 4–1.

Plus i lördagsmatchen till Emma Danelsson och Felicia Rindberg (båda ÖDFF).

Innebandy, division 2 herrar

Nordic-Backe 6–5 (3–1, 1–2, 2–2)

Backe: Patrik Hedström 2, Andreas Olofsson, Kenny Sjödin, Philip Holmgren.

En stark insats av niondeplacerade Backe, som ledde med 5–4 fram till i slutskedet. Då lyckades Nordic, som skuggar serieledande Ankarsvik i tabellen, vända med två mål under de sista två och en halv minuterna. Avgörande 6–5 kom genom vasse Joel Rahmqvist. Det var hans 27:e mål i årets serie. En tröstnapp för Backe är i alla fall lagets totala insats, kanske till och med årets bästa.

Ishockey, J20 elit norra

Björklöven-ÖIK 5–2 (2–2, 2–0, 1–0)

Mål ÖIK: Jesper Lundqvist, Patric Juel. Skott: 39–21.

Vännäs-ÖIK 5–2 (1–1, 0–1, 4–0)

Mål, ÖIK: Alexander Kindberg, Max Gillberg. Skott: 28–33.

A-laget föll två gånger 2–4 på sin norrturné medan J20-laget redovisade två gånger 2–5. Förlusten mot serieledande Björklöven är inget att säga om. Löven planerar dessutom en storsatsning för att nå J20 Superelit. Detta genom att hämta hem spelare från MoDo, Skellefteå och Luleå.

Söndagens möte med Vännäs var dock en missräkning. ÖIK var med fram till tredje perioden, då man föll igenom helt. 2–1 förvandlades till 2–5 på 20 minuter.