Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trivsam dag i solskenet på Sandtjärn

Soligt väder, korvgrillning, V6-bingo och en jättestor snöhög. Det var några av ingredienserna för att såväl gammal som ung skulle trivas när SPF fixade en aktivitetsdag på Sand-tjärn i Sveg.

Annons

För sjätte året i rad bjöd SPF in till en trivseldag på Sandtjärn och Svegsborna visade sig inte vara storbjudna utan slöt upp i gott antal.

– Det allra bästa är när barnen från dagis kommer som små lämmelflockar över isen, säger föreningens ordförande Pelle Persson som blir glad av att så många barn kommer.

Området kring Sandtjärn är ett populärt friluftsområde som ofta nyttjas av skolan på grund av att det ligger inom gångavstånd. Förutom att det finns skidspår så har även en kortare bana plogats upp på isen för den som vill gå, åka spark eller skridskor. Populärast för förskolebarnen är den snöhög modell större som lagts upp för pulkaåkning och lek.

Nytt för i år var det som kallades V6-bingo. Nu var det inte något konstigt påfund utan en ordlek som förklarade en helt vanlig bingo med vedsäckar som vinster.

– Varmast blir man nog av att bära hem säcken, trodde Eva Grip innan hon började spela. Nu fick hon också chansen att göra jämförelsen om det var bärandet eller eldningen av veden som blev varmast eftersom hon var den första som fick ropa bingo.

Under dagen bjöd SPF på både kokt och grillad korv, kaffe med dopp och saft. En välinvesterad slant med tanke på alla glada miner som syntes hos såväl gammal som ung.

Stefan Persson