Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trollande bedragare anhölls

Tre män med flinka händer och trolleritrick greps av polis i går sedan de var på väg efter att ha lurat till sig pengar i affärer längs E 45:an norrut. Nu är de anhållna.

Vid lunchtid på lördagen kom det larm om att det reste omkring ett sällskap på tre män i olika åldrar som utmärkte sig genom att de var väldigt snabba i händerna.

Deras trick gick ut på att gå in i olika butiker och be att få växla pengar. Genom att hantera pengarna på ett särskilt sätt fick de kassapersonalen att tro att det var mer pengar som skulle växlas än vad det egentligen var.

På detta sätt hade ett flertal butiker i norra Jämtlands län blivit lurade. Några hade upptäckt trolleritricket och larmade om att de varit utsatta för bedrägeriförsök.

Polisen stoppade den utpekade bilen med de tre männen på E 45:an mellan Östersund och Lit när de var på väg söderut. Då hade det gått 14 minuter från att larmet om bilen kom in.

Bilen är tagen i beslag och de tre anhölls under lördagskvällen. De är misstänkta för fyra kända brott.