Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trollbinder besökare längs vägen

Trollvägen in till Ängersjö har sedan några år blivit en turistattraktion, främst för barnfamiljer.

För sex år sedan börjande Mona Eriksson och Ann-Marie Eliasson att tillverka troll och andra figurer vilka de placerade ut längs den krokiga vägen in till Ängersjö.

– Ann-Marie tyckte att vägen var lika krokig som Trollstigen i Norge och då kom första tankarna på att vi skulle placera ut lite figurer, berättar Mona Eriksson.

omkring 40 olika skapelser som dyker upp längs den några kilometer långa vägen in mot samhället. Det är så pass många att man även döpt sträckan till Trollvägen.

– Vi tror att det här lockar in lite extra folk till byn. Särskilt är det barnfamiljer som brukar dyka upp. En familj fick vända och åka flera gånger eftersom döttrarna var oense om hur många troll och djur det fanns efter vägen, säger Ann-Marie Eliasson.

Många stannar och knäpper kort på de kluriga varelserna som de händiga damerna skapat. Några av djuren är till och med så naturtrogna att de orsakar visst rabalder.

– En tysk familj kom in och var rejält upphetsade eftersom de sett en björn men efter en stund kunde vi konstatera att det var den björn som vi satt ut vid en tjärn, säger Ann-Marie.

När ÖP träffar Mona och Ann-Marie jobbar de på loppisen i byn och normalt är de själva också flitiga besökare på loppmarknader.

få tag i lite pälsar och skinn till rimligt pris. Vädret och djuren i skogen, främst då fåglarna, är inte så skonsamma mot våra troll, förklarar Mona Eriksson.

Trollen och alla andra prylar som finns längs vägen har gjort att fler blivit intresserade av att göra egna figurer.

– Det är faktiskt rätt många som tycker att vi borde dra igång en trolltillverkningskurs och det är möjligt att det blir en sådan till vintern, vi får se, säger Mona Eriksson.