Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trollflöjten spelade bort norrmännen

/
  • Mikael Halvarsson styr Trollflöjten till seger i V65-2. ”Han gick jättebra” sa en helnöjd kusk.

Snacket gick inför STC:s Kallblodiga 3-årsstjärna att det var fina meriterade norrmän som Tin Tveiten, Horgen Tore och Wiking Blesen som skulle göra upp om segern. Få hade räknat med hemmahästen Trollflöjten, men Fåker-tränaren Mikael Halvarsson ville annat.

Annons

Snärt Troll-hingsten kördes till ledning trots en kort galopp efter 500 meter, öppnade varvet efter 1.32/1000 meter och sedan ökade Fåker-ekipaget farten allt eftersom och höll undan säkert efter 1.28-runda till slut.

Segertiden var tiondelen från banrekordet 1.30,1g/2140 meter. Segern innebär 125 000 kronor till ägarna och intrycket var att här kommer det finns fina resurser att ta fram framöver.

– Jag trodde faktiskt att han skulle ha lite chans, men det var nästan ingen som frågade mig. Han gick ju jättebra, sa en mycket nöjd Mikael Halvarsson.

största favorit och Berghs travare visade sig vara överlägsen motståndet. Robert låg lugn utvändigt om hetsige Semb Gregory som öppnade 1.12,5/1000 meter, tryckte sig till täten i slutkurvan och stack undan hur enkelt som helst.

Det såg ut att finnas massor av krafter i behåll och den 7-årige hingsten kommer säkerligen att tjäna fina pengar i sommar.

– Jag ville inte ge mig in i någon onödig körning och det fanns ingen anledning av forcera till ledningen. Det här var ett lämpligt lopp och jag var aldrig orolig, sa Robert Bergh.

inför DD–1, men det stoppade inte favoriten Lorenz Caf med Johnny Takter. Efter en tuff öppning 1.09/500 meter fick Takter kunde upp i ett lustempo så när den Italiensk-födda valacken fick marsch-order stack han ifrån till en överlägsen vinst, närmast före en positivt avslutande Crusinjo/Lars Lindberg.

Takter såg sedan till att det blev en favoritdubbel då Fisher King kördes till täten efter 500 meter och sedan tog Johnny undan i ett tempo och ingen kunde komma nära.

En hemmahäst som övertygade var Stall Rix FM-hästen Sanity som från täten fick bestämma som han ville för Olle Carlsson och ekipaget stack retfullt enkelt undan över slutrakan. En intressant framtid väntar för april månads häst!

Mer läsning

Annons